Een sponsor wilde dit jaar een donatie doen aan het Solidariteitsfonds als alternatief voor de actie Kerkbalans. Het fonds heeft de donatie verdubbeld, waardoor één van de justitiepastores heel wat wenskaarten kon kopen. Veel gedetineerden uit haar inrichting hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt voor contact met familie en anderen die zij liefhebben.
Ook in 2022 droeg het fonds bij aan de kosten van de >> website van het Justitiepastoraat.
Op vraag van justitiepastores sponsoren we van tijd tot tijd individuele gedetineerden. Dit jaar hielpen we een gedetineerde die ondanks zijn spaarzaamheid niet in staat was zijn familie over te laten komen om hem in Nederland te bezoeken. Het fonds leverde een bijdrage aan de reiskosten.
Pater Karmeliet en hoogleraar >> Titus Brandsma is een eigentijdse heilige. In de tweede wereldoorlog verzette hij zich tegen het racisme van de nazi's.
Hij werd door de bezetter in 1942 gevangengezet en later in concentratiekamp Dachau vermoord.
Rond hem heeft het katholieke Justitiepastoraat een indrukwekkend project samengesteld, waarmee de justitiepastores bezinningsbijeenkomsten met gedetineerden kunnen vormgeven. Het Solidariteitsfonds leverde een bijdrage.
Het is al weer lang geleden dat >> ICCPPC, de mondiale organisatie van katholieke justitiepastores, gedetineerden over de hele wereld uitnodigde om hun artistieke bijdragen in te sturen. >> Stichting Epafras nam het initiatief over. Dit leverde een mooi boekje op dat door het Solidariteitsfonds werd gesponsord.
Je kunt het boekje hier gratis downloaden: >> download Hoop in je Cel.
Filmpje zien? Zie: >> Hoop in je cel - Youtube
Oud-hoofdaalmoezenier Gerard de Wit schreef een boeiend boek over hoe kerk te zijn in het land van justitie.
Het Solidariteitsfonds droeg financieel bij aan de uitgave.
Je kunt het boek hier gratis downloaden: >> download Kerkzijn in justitieland.
'Hij wil zelfs zijn advocaat niet zien', zei de medewerker die me naar zijn cel bracht. 'Mevrouw de pastor zou graag een gesprek met je willen voeren', zei de medewerker. Onmiddellijk stond hij op en liep mee. Onderweg naar de kapel vroeg ik hem: 'Je wilde niemand spreken. Waarom ben je van gedachten veranderd?' Hij keek me even aan en zei toen ernstig: 'Voor God kom ik mijn cel uit'.
Auteur Margreet Sanders werkt als geestelijk verzorger in een jeugdgevangenis. Zij schreef een boeiend boek over haar werk. Het Solidariteitsfonds leverde een financiële bijdrage aan deze publicatie.
Projecten 2021 | Projecten 2023 |