Projecten in 2009

 
Logo justitiepastoraat

Jubileumjaar

In 2009 vierden we het 60-jarig bestaan van het Rooms-Katholiek en Protestants Justitiepastoraat. De jubileumbijeenkomsten waren bedoeld voor de pastores en dominees die bij Justitie werken. Het Solidariteitsfonds vond dat het jubileum ook door ook onze parochianen, de gedetineerden, meegevierd mocht worden. Daarom financierden we verschillende initiatieven.


 
 
CD-hoes

Bajeskorenwedstrijd

Leden van bajeskoren en bajesbands helpen de pastor en de dominee. Elke week ondersteunen zij de zang in de kerkdiensten in de gevangenis.

Voor hen organiseerden en betaalden we een bajeskorenwedstrijd. Elk koor kreeg een masterclass van een halve dag en daarna een CD-opname.

Twee liederen werden naar de jury gestuurd, er werd een verzamel CD gemaakt en ook, in een kleinere oplage, een CD voor het koor en belangstellenden in de inrichting. Het koor van de PI Tilburg kwam als (nipte) winnaar uit de strijd.

 Naar de teksten van de verzamel CD ...

 Naar het verplichte lied ...

 
 
Bajesbrevier jaar C

Bajesbrevier 2010

Renilde van Wieringen en Walther Burgering, allebei justitiepastor, schreven een Bajesbrevier: een boek met teksten voor elke week, dat werd uitgereikt aan onze kerkbezoekers.

Het Solidariteitsfonds betaalde de helft van de kosten.

 
 
Vastenproject JJI

Vastenproject in een JJI

Een pastor in een justitiële jeugdinrichting vroeg steun voor zijn vastenproject met jongeren. De kosten werden gedekt, behalve die van het koor van Congolese zangers dat van Pasen een geweldig feest maakte. Het Solidariteitsfonds verschafte het ontbrekende bedrag.

Het project werd in 2009 én in 2010 gerealiseerd.

 Lees meer ...

 
 
Projecten 2010